Reis met de caravan door Frankrijk in 2011


Zondag 31 juli

Zomervakantie, de auto gestart en in combinatie met de caravan gaan we op weg naar Licques.

Op doorreis naar het zuiden. Na installatie lekker luieren en plannen voor de volgende dag maken.


Maandag 1 augustus

Onze volgende halteplaats is Seillac.

In de loop van de middag neergestreken op landelijke camping. Na een heerlijke wandeling door de natuur zijn we in het restaurant gaan dineren.


Dinsdag 2 augustus

Op weg naar Limoges protesteert onze auto tegen het voortslepen van de caravan. Uiteindelijk kunnen we door naar St Mesmin. Een oud-collega heeft hier een camping en wij willen haar verassen. Als we aankomen is het slecht weer, een zware onweersbui kondigt ons aan. We blijven twee dagen. 


Woensdag 3 augustus

Fietstocht in de omgeving gemaakt. Heuvel op ging alleen lopend. ’s Avonds zijn we deelgenoot van een gezellig dorpsfeest. Bij allerlei kraampjes koop je diverse etenswaren wat je daarna op de BBQ bereidt en heerlijk nuttigt.

Donderdag 4 augustus

De reis gaat verder naar Vesac. Bezoek aan de tuinen van Marqueyssac. Schitterend gelegen aan de Dordogne. Een hele middag nodig om het geheel te bekijken. Onze camping ligt ook aan deze rivier.


Vrijdag 5 augustus

We willen op deze reis alleen maar kleine campings bezoeken. Grote campings hebben vaak een heel circus bij gebouwd en daar hebben wij het niet zo op. Onze volgende plek is Degagnac

Vreemde camping op afgelegen plek. Grote manege met paarden. Via gladde heuvel naar plek wat veel slippen veroorzaakt. Ook Jan & Rita komen naar deze plek.


Zaterdag 6 augustus

Dag lummelen op de camping. We bekijken de manege en maken een wandeling in de omgeving.

’s Avonds zetten we een smakelijke BBQ op.


Zondag 7 augustus

Vandaag maken we een uitstapje naar Gourdon. We bezoeken het grote kasteel wat boven het dorp uittorent. Een indrukwekkende bouwtechniek uit de middeleeuwen.


Maandag 8 augustus

We blijven nog een dag op de camping. Lekker relaxen met een boek. We knutselen aan de caravan. Bekijken het landgoed en doen wat aan sport.


Dinsdag 9 augustus

We breken op en vertrekken naar Saint Salvadou.

Camping met een meertje. Een koude wind maakt echt aangenaam verpozen onmogelijk. Na een nacht houden we het voor gezien.


Woensdag 10 augustus

We willen verder naar het zuiden om zonniger en warmer weer te krijgen. Zo arriveren we op de camping La Cresse.

Camping met een speciaal zwembad. Het bad is met glooiende wanden aangelegd. We vermaken ons in het water om enige verkoeling te zoeken.


Donderdag 11 augustus

We maken een uitstapje naar de omgeving. In een dorp verderop komen we bij een fraaie waterval terecht.


Vrijdag 12 augustus

We verhuizen naar de Langedoc en komen bij de camping van Lasalle uit.

Camping met rotsmuurtjes. Het is warm. De camping beschikt over een prettig zwembad.


Zaterdag 13 augustus

We maken een rondrit langs de Herault. We krijgen fantastische vergezichten te zien met een meanderende rivier. Op een plek springen jongeren van grote hoogte in het water.


Zondag 14 augustus

We plakken er nog een dag aan vast. Het is lekker weer en we luieren en zwemmen ons de dag door.


Maandag 15 augustus

Onze vakantie zit er bijna op. We reizen weer naar het noorden. Voorbij Lyon strijken we neer op een camping bij Villars les Dombes

Het is een kleine camping in een waterrijk gebied. Een kleine wandeling en bewondering voor kampeerders in heel kleine tentjes zijn de activiteiten.


Dinsdag 16 augustus

Via de provinciale wegen rijden we verder naar het noorden. Vanaf Belgie pakken we weer de snelweg en in de loop van de middag komen we weer aan in Groningen.

 

Het reizen langs uitgezochte trajecten bevalt ons goed. We krijgen op deze manier veel mee van een landstreek.