Reis naar Denemarken voorjaar 2011


Vrijdag 29 april

In de middag vertrekken we naar Denemarken. Mijn broer woont met zijn gezin in dit Scandinavische land. Uiteraard gaan we op familiebezoek maar we gaan ook het land wat nader verkennen.

We reizen voor het eerst met een caravan achter de auto. Deze hebben we in het vroege voorjaar gekocht omdat we nu weer tijd hebben om op reis te gaan. Ons idee is om vele trektochten door Europa te gaan maken en dan is een eigen huisje wel praktisch. Een eenvoudige camping met een klein meertje wordt onze eerste nachtplaats.


Zaterdag 30 april

Al vroeg zijn we weer op weg. Omdat we naar Denemarken willen, rijden we over de snelweg. We hebben de camping 'Skyttehusket' bij Silkeborg op het oog. Zo rond het middaguur komen we aan op de kampeerplaats. Bij het inschrijven lopen we tegen een raar fenomeen aan. Het blijkt dat je een campingpas nodig bent om op Scandinavische campings te kunnen staan. We kopen dus een pas en betalen voor een nacht.

De camping is leuk gelegen; in het bos bij een paar grote meren. Uit de wind is het aangenaam. We maken een wandeling door de bosrijke omgeving en kijken bij de oever van het mooie, door heuvels en bomen omzoomde meer.


Zondag 1 mei

Vandaag worden we bij mijn broer verwacht. Er wordt een groot feest gegeven. Zijn oudste zoon Ronald viert zijn confirmatie. Dat is in dit land een belangrijke gebeurtenis in een tienerleven. 

Als we aankomen is het feest al begonnen. Het hele huis zit vol gasten waaronder veel jeugd. De hele dag worden we verwend met lekkernijen en een heerlijk diner. 


Maandag 2 mei

We zijn op een camping vlakbij de woning van mijn broer gaan staan. Er is meer familie naar Gedsted gekomen. Twee zussen van mij met hun partners logeren op de zelfde camping. Het is vandaag onze beurt om gastheer te zijn en op een gegeven ogenblik zitten we met meer dan 10 personen in ons caravannetje. Ook mijn broer is samen met z'n vrouw aangeschoven.

In de middag wandelen Hanna en ik naar het nabij gelegen fjord. De wind is fris maar dankzij veel zonneschijn wordt het een aangename trip.


Dinsdag 3 mei

Na een luie morgen stappen we in de middag op de fiets. We maken een hele leuke tocht door de omgeving. Het glooiende landschap is redelijk te doen op de fiets. We komen door kleine dorpen en heerlijk geurende bossen.


Woensdag 4 mei

We zijn uitgenodigd voor een voetbalwedstrijd. Ronald, de oudste zoon van mijn broer, gaat in de middag met zijn elftal een match afwerken tegen een gerenommeerde tegenstander. Gewapend met de camera en een heel scala aan aanmoedigingen proberen we hem naar de overwinning te juichen. Helaas tevergeefs maar het was ondanks de kou een mooie partij.