Zomerreis 2014 - zwitserland

Maandag 4 augustus

Het eerste stuk rijden we langs het meer. Het levert prachtige vergezichten op. Dan komen we in Zwitserland. Alles klopt. Nadat we stevig zijn geklommen, komen we langs Alpenweiden met bellende koeien, tegen de berghellingen staan de houten chalets en de dorpjes die we passeren komen zo uit de film. We willen naar Stechelberg. Dit dorp ligt tegen de beroemde berg de Jungfrau aan. Op de plaatselijke camping staan Marge en Gerrit-Jan en we willen hen opzoeken. De rit gaat voorspoedig en aan het eind van de vallei komen we bij onze eindbestemming aan. De omgeving is prachtig, hoge bergen waar watervallen van een paar 100 meter de rivier in het dal verder doen gaan. Op de toppen zien we de sneeuw nog liggen.

Dinsdag 5 augustus

We staan goed en er is veel te ontdekken. Met z'n allen gaan we aan de wandel. Met de gondel worden we op de berg gebracht. We kiezen een bewegwijzerde wandelroute van 5 kilometer. We zien kleine bergboerderijtjes waar ze met 8 man een hooiwagen staan leeg te vorken. Even verderop lopen de 10 koeien in een hellingweitje. Als het dorp Gimmelwald achter ons ligt komen we in het bos. Het wandelpad wat weer bij het beginpunt uit dient te komen, loopt naar beneden. We genieten van bijzonder gevormde bomen, watervallen en mooi uitzichten. We rusten zo nu en dan uit op klaar staande bankjes en komen zo ver over de helft. Toch blijft het pad maar neerwaarts gaan. Ik begin nattigheid te voelen. Na een scherpe bocht in het pad begint inderdaad het steile deel waar we alle hoogteverlies weer moeten goed maken. In een goed restaurant kunnen we 's avonds bijkomen van de inspanning. Buiten is een optreden van het muziekkorps.

Woensdag 6 augustus

Onze vakantietijd begint erop te zitten en vandaag willen we weer verder noordwaarts trekken. Na een gezellige ochtend breken we op en vertrekken naar Laufenburg. In de namiddag komen we aan in deze Duitse plaats aan de Rijn. Er kunnen heel wat campers staan op de CP die tussen de huizen ligt maar ook uitzicht op de rivier biedt. Eigenaardig is dat het dorp aan de overzijde van het water en in Zwitserland ligt, ook Laufenburg heet.

Donderdag 7 augustus

Het reisdoel is het stadje Hirschhorn aan de Neckar. Een boeiende beschrijving lokt ons naar deze plaats. De CP is prachtig gelegen. Mooie, ruime plekken direct aan de rivier gelegen. Het is er behoorlijk druk. Nadat we een tijdje lekker ontspannen aan het water hebben gezeten, gaan we het stadje verkennen. Er is een behoorlijk hoogteverschil en we beklimmen steile paden om oude restanten van een burcht te bekijken. Vanaf onze hoge positie hebben een heel mooi uitzicht op de huizen die in een lus van de Neckar staan. We lopen terug via het oude centrum waar het heel gezellig is.

Vrijdag 8 augustus

We gaan een stadje verder. Stroomopwaarts van de rivier ligt de stad Ebenbach. Als ik lopend deze plaats verken, kom ik op fraaie plekken. Er is een wandel- en fietspad door de stad gecreëerd  Zo kom je snel van het lage deel naar het hoge deel. De camper hebben we op de kade geparkeerd. De plek is niet mooi. We hebben het gevoel op een bedrijventerrein te staan. Maar het uitzicht op de rivier de Neckar is weer grandioos, zeker met het zicht op de andere oever waar groene bossen een helling volledig bedekken.