Caravanreis naar Zeeland in najaar 2011


Zaterdag 15 oktober

Het is herfstvakantie. We gaan weer een reis met de caravan maken. Ditmaal blijven we in het land. De provincie Zeeland is ons doel. Met de caravan op sleeptouw komen we aan in Grijpskerke. Vanuit Groningen langs de Hollandse kust naar Zeeland gereden


Zondag 16 oktober

Op een prachtige zondag brengen we een bezoek aan Veere. Historisch centrum uitvoerig bekeken. Veel bijzondere elementen ontdekt. Indrukwekkende torens en molens bepalen de skyline.


Maandag 17 oktober

We maken een uitstapje over de grens. Via de Zeelandtunnel rijden we recht op Gent aan. Om Gent te bekijken, ben je een hele dag nodig. Veel historische gebouwen bepalen de aanblik in het centrum. Daar is ook nog een heus kasteel aanwezig. Verder zijn de talrijke kanaaltjes druk bevaren met toeristenboten. Het grote centrale plein maakt indruk op ons.


Dinsdag 18 oktober

Eerst kijken we aan de zeekust bij Domburg. Prachtige ruige zee door harde zuidwester wind. Door Domburg gewandeld. Later vertrekken we naar Vlissingen waar we de boulevard afstruinen. Het standbeeld van Michiel de Ruyter staat stoer over de einder te turen.


Woensdag 19 oktober

We fietsen naar de Zeeuwse hoofdstad. In Middelburg is het gezellig druk. De stad is verrassend ruim en bezit een gezellig winkelcentrum. Het oude stadhuis aan het centrale plein is bijzonder fraai.


Donderdag 20 oktober

De hele dag op de camping blijven hangen. Met koffie, wandelen, borrelen en praten wil zo’n dag ook wel om.


Vrijdag 21 oktober

De poten worden weer ingedraaid en de caravan koppelen we weer achter de auto. Nadat we afscheid hebben genomen van de campingbaas gaan we via de snelwegen weer terug naar Groningen.