Rondje Utrecht

Vrijdag 3 april

Het is paasweekeinde in Nederland; Met een aantal vrije dagen in het verschiet besluiten wij met de camper op stap te gaan. We kiezen voor een landelijke route over provinciale wegen door oost-Nederland met tussenstop in Havelte. Dit is een mooi Drents dorp met kenmerkende huizen. We maken daar een stevige wandeling.In de middag arriveren we in Laren. We halen de fietsen uit de garage en maken een tocht door de omgeving en komen onder andere door oud Blaricum. De vele bijzondere huizen staan er onberispelijk bij.

Zaterdag 4 april

We rijden rustig langs de Loosdrechtse Plassen. Vanaf de weg zie je de plassen met een gerimpeld wateroppervlak tussen de struiken door. We rijden over bruggetjes en komen langs vaarten waar het water rijk is voorzien van lisdodden. We stoppen bij kasteel de Haar. We laten ons rondleiden in dit luxueuze landhuis. Dit is een van de mooiste burchten van ons land. Ook dwalen we nog even door de weelderige tuin. Op de namiddag verplaatsen we ons naar de CP van Vianen. Altijd een gezellige plaats zo vlak naast de sluis.

Zondag 5 april

Vandaag blijven we staan. We onderwerpen Vianen aan een grondige speurtocht. We zien een paar bijzondere gebouwen die stammen uit de 16e eeuw. In de middag gaan we op de fiets naar Lena. Binnenkort is ze jarig en we willen haar alvast feliciteren. Als we terug fietsen merken we dat het nog vroeg in het voorjaar is want de avondschemer heeft het daglicht al verdrongen.

Maandag 6 april

Na de koffie komt Lena langs en ze neemt Hanna mee om te winkelen in verband met verjaardagscadeau. Ik rij met de camper naar Wijk bij Duurstede. Op een aardige minicamping tussen de boomgaarden vind ik een een leuke plek om te overnachten. Nadat ik Hanna heb doorgegeven waar ons huis op wielen staat geparkeerd, komen ze samen naar me toe. De strooptocht in de woonwinkel is succesvol geweest en Lena toont zich heel tevreden.

Dinsdag 7 april

Vandaag gaan we weer richting Groningen. We rijden naar Amerongen om daar een natuurwandeling te houden. We lopen naar de berg en komen door mooie bossen waar een goed aangegeven pad ons de ontluikende natuur laat zien. Als we doorlopen komen we  door de polder. Fraaie waterplassen met veel watervogels bieden ons een compleet beeld hoe mooi het in eigen land kan zijn. Daarna starten we de motor en brengt de camper ons in een rit naar huis.